Wie ben ik?

Mijn naam is Martine Boer. Al sinds 2000 ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst alleen als vakleerkracht bewegingsonderwijs, later ook als groepsleerkracht.  Beweging is altijd mijn drijfveer geweest: kinderen in beweging krijgen en problemen de baas worden door middel van bewegen. In bewegen zit de kracht, ik volg de Weg van de Beweging!

 

Wanneer kinderen vastlopen in het leren of in gedrag wordt er veelal ingezoomd op het probleem. Als psychomotorisch kindercoach probeer ik te kijken naar de oorzaak van het probleem. Wat zorgt er voor dat dit kind vastloopt en voor een uitdaging komt te staan?

Binnen mijn praktijk probeer ik de oorzaak te vinden door het uitvoeren van een psychomotorische screening. Wordt dit kind gehinderd door nog aanwezige reflexen? Hoe is de samenwerking tussen beide hersenhelften? En zeker niet onbelangrijk: hoe goed werken de ogen met elkaar samen? Al deze factoren hebben invloed op het leren en gedrag.

Vervolgens gaan we de oorzaken te lijf door beweging en spel. Zo kan het kind weer groeien.

 

Behalve individuele coaching bied ik ook trajecten voor Rots en Water in kleine groepen of schoolklassen. Daarnaast verzorg ik nascholingen voor mensen werkzaam in onderwijs en/of kinderopvang over de psychomotorische ontwikkeling van kinderen en het belang hiervan op leren en gedrag.

 

U leest er meer over op de site. Kijk gerust eens rond!